Brav tilbakekaller Swix-rulleski

Brav tilbakekaller rulleski av typen Swix Triac Carbon Classic på grunn av fare for brudd i hjulfestene.

Brav tilbakekaller rulleski av typen Swix Triac Carbon Classic som er blitt solgt i 2019, 2020 og 2021 etter at det er oppdaget åtte tilfeller av brudd i hjulfeste, noe som kan føre til ulykker. Foto: produsenten / NTB
Brav tilbakekaller rulleski av typen Swix Triac Carbon Classic som er blitt solgt i 2019, 2020 og 2021 etter at det er oppdaget åtte tilfeller av brudd i hjulfeste, noe som kan føre til ulykker. Foto: produsenten / NTB Vis mer
Publisert

Selskapet opplyser at det er oppdaget åtte tilfeller av brudd i hjulfeste, noe som kan føre til ulykker. Skiene har vært solgt i 2019, 2020 og 2021.

– Vi har dessverre opplevd åtte tilfeller av brudd i hjulfeste på disse rulleskiene. Vi kan ikke lenger være helt sikre på disse rulleskienes sikkerhet og tilbakekaller dem derfor fra markedet, sier produktutviklingssjef Christian Gløgård i Brav.

Han ber alle som har kjøpt de aktuelle skiene, om å slutte å bruke dem og returnere dem til Brav. Kunder som har kjøpt rulleskiene, kan ta direkte kontakt med kundeservice.

– Hele beløpet vil bli kreditert når vi mottar rulleskiene fra kunden, opplyser Gløgård.

Totalt er det solgt rundt 2.000 par rulleski av den aktuelle typen i elleve land, hvorav 30 prosent i det norske markedet.

Det er rapportert om én personskade på grunn av brudd i hjulfestet på disse rulleskiene. Brav stanset alt salg av Swix Triac Carbon Classic rulleski da selskapet ble kjent med hendelsen som forårsaket personskaden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer