Bråthen returnerer som sportssjef: – Kortere vei til beslutningene

Clas Brede Bråthen er tilbake som sportssjef for hopperne i Norges Skiforbund. Han håper comebacket skal gi økt innflytelse.

Oslo 20221115. Clas Brede Bråthen under hopplandslagets såkalte take off, foran sesongen 2022/23 .Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Oslo 20221115. Clas Brede Bråthen under hopplandslagets såkalte take off, foran sesongen 2022/23 .Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Bråthen har vært i rollen som landslagssjef etter at konflikten med den daværende ledelsen i skiforbundet tok slutt i november i fjor.

– Arbeidsdagene vil ikke være så veldig forskjellig enn det de har vært det siste året, eller de siste 20 årene. Det handler fortsatt å gjøre det beste inn mot toppidretten, bredderekruttering og markedsarbeid. Det er litt endring i de formelle linjene. Det er kanskje litt kortere vei til beslutningene nå, sier Bråthen til NTB.

Han forteller at det er hoppkomitéleder Stine Aaseth Korsen som har gjort jobben for å få Bråthen inn som sportssjef igjen.

– Jeg fikk beskjed om det rett før midnatt, sier Bråthen.

– Jeg opplever at skistyret står bak innstillingen til hoppkomiteen, fortsetter Bråthen.

– Skal legge dette bak oss

Skipresident Tove Moe Dyrhaug håper forbundet kan rette blikket fremover. Hun sier at skiforbundet behandlet innstillingen fra hoppkomiteen mandag kveld om at Bråthen tiltrer som sportssjef.

– Vi skal nå legge dette bak oss, sier hun til NTB og fortsetter:

– Jeg ønsker at vi alle retter blikket fremover for å videreutvikle skisporten og Skiforbundet som arbeidsplass ved å støtte opp om utøvere, ansatte og frivillige i alle grener.

Glad Stöckl

Landslagstrener Alexander Stöckl er veldig fornøyd med at Bråthen er tilbake i rollen.

– Vi er veldig glad for at vi har Clas tilbake i den rollen han har hatt i mange, mange år. Vi har hatt en veldig bra utvikling, både kompetansemessig, prestasjonsmessig og som organisasjonens helhet. Så det å ha ham i rollen som en visjonær, en som viser retning, er utrolig viktig for oss, sier han til NTB.

Han var en av Bråthens viktigste støttespillere i konflikten som endte med at skipresident Erik Røste og generalsekretær Ingvild Bretten Berg forlot sine poster.

Konflikt

Konflikten kom til overflaten i august 2021, da det ble kjent at forbundet ikke ville forlenge åremålsavtalen med den daværende sportssjefen. Bråthen hadde da hatt jobben siden 2004.

Ledelsen i forbundet viste blant annet til utilbørlig oppførsel av Bråthen over lengre tid. Både hoppleiren og sponsorene reagerte kraftig på skiforbundets beslutning og krevde at Bråthen skulle bli værende som sportssjef for hopperne. Bråthen selv varslet søksmål mot forbundet.

Etter en to måneder lang konflikt, ble skiforbundet og Bråthen enige om en avtale som gjorde ham til landslagssjef, mens Ståle Villumstad ble konstituert som sportssjef. Nå er Bråthen tilbake.

– Jeg håper og tar utgangspunkt i det, sier Bråthen på spørsmål om siste ord er sagt i konflikten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer