Coronaviruset:

Brasils president sjokkerer med «sopere»-utsagn

- Vi kommer alle til å dø en dag. Vi må møte det og kjempe.

Brasils president Jair Bolsonaro brukte fargerikt språk da han holdt en tale tirsdag. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB.
Brasils president Jair Bolsonaro brukte fargerikt språk da han holdt en tale tirsdag. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB. Vis mer
Publisert

– Alt folk snakker om nå for tiden, er pandemien. Vi må slutte med det, sa Bolsonaro i en tale som skulle handle om turisme tirsdag.

– Jeg beklager dødsfallene. Det gjør jeg virkelig. Men vi kommer alle til å dø en dag. Det er ikke vits i å slippe unna realiteten. Vi må slutte med å være et land av sopere. Vi må møte det og kjempe. Jeg hater dette soper-greiene, sa presidenten.

I samme tale kritiserte han også Joe Biden.

Bolsonaro, som er en sterk tilhenger av president Donald Trump, har, i likhet med Vladimir Putin, Xi Jinping og Kim Jong-un, ikke gratulert Biden etter valget.

– Nylig sto en oppblåst presidentkandidat fram og sa at hvis jeg ikke slukker brannene i Amazonas, kommer han til å innføre handelssanksjoner mot Brasil, sa Bolsonaro.

– Hvordan har man tenkt å håndtere det? Diplomati alene virker ikke. Man må ha krutt. Man trenger ikke bruke det. Men de må vite at man har det, sa Bolsonaro.

Kritikken lot ikke vente på seg.

– Mellom «krutt» og «sopere» har vi over 160.000 coronadøde i landet, skrev Rodrigo Maia, leder i nasjonalforsamlingens underhus, på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer