Brasiliansk politi ransaker Bolsonaros bolig

Brasiliansk politi har ransaket en bolig som tilhører tidligere president Jair Bolsonaro. Bakgrunnen er en etterforskning av en gruppe som er mistenkt for å jukse med vaksinedata.

Boligen til Brasils tidligere president Jair Bolsonaro ble ransaket onsdag morgen. Foto: Gustavo Moreno / AP / NTB
Boligen til Brasils tidligere president Jair Bolsonaro ble ransaket onsdag morgen. Foto: Gustavo Moreno / AP / NTB Vis mer
Publisert

En av den tidligere presidentens assistenter, Mauro Cid Barbosa, ble pågrepet. Bolsonaro selv skal avhøres i saken senere onsdag, skriver nyhetsstedet G1.

Boligen det gjelder, skal være en leilighet der Bolsonaro har bodd siden han vendte hjem til Brasil tidligere i år.

Til sammen ble 16 boliger ransaket og seks personer pågrepet. Mellom november 2021 og desember 2022 skal gruppa ha sørget for å forfalske vaksinesertifikatene til personer som ønsket å omgå koronarestriksjoner i Brasil og USA.

Den tidligere presidenten er også under etterforskningen for angrepet på kongressbygningen og høyesterett som hans tilhengere gjennomførte i januar.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer