Brannkatastrofe i Brasil: - Verste jeg har sett

Et område nesten på størrelse med Viken fylke, har gått opp i flammer.

I lokalbefolkningen i Pantanal er mange avhengige av økoturisme, som rammes hardt både av koronapandemien og brannene. Her forsøker en frivillig å slukke en brann ved Transpantaneira-veien i nærheten av Pocone fredag. Foto: Andre Penner / AP / NTB scanpix
I lokalbefolkningen i Pantanal er mange avhengige av økoturisme, som rammes hardt både av koronapandemien og brannene. Her forsøker en frivillig å slukke en brann ved Transpantaneira-veien i nærheten av Pocone fredag. Foto: Andre Penner / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdens største tropiske våtmarksområde brenner i rekordhøy takt i år. Vegetasjon, dyre- og fugleliv rammes hardt i miljøkatastrofen i Pantanal i Brasil.

Brannfolk, soldater og lokale frivillige kjemper mot flammene samtidig som de prøver å finne og redde jaguarer og andre dyr fra brannene.

Over 23.000 kvadratkilometer, et område nesten på størrelse med Viken fylke, har gått opp i flammer i regionen hittil i år, ifølge Rio de Janeiros føderale universitet. Bare siden august er 15.000 kvadratkilometer svidd av.

Krisen forverres av den verste tørken på 47 år, sterke vinder og temperaturer over 40 grader.

Pantanal strekker seg fra Paraguay til Bolivia og består av elver, sumper og myrer på kryss og tvers.

Over 12.000 branner

Regionen ved den sørlige utkanten av regnskogen Amazonas er berømt for sitt storartede biologiske mangfold som blant annet omfatter 159 pattedyrarter.

Men de siste månedene har bildene som har kommet fra Pantanal, vist utbrente dyrekadavre og flammehav.

– Jeg har vært her i 20 år, og dette er den verste situasjonen jeg har sett, sier Felipe Dias, sjef for miljøorganisasjonen SOS Pantanal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer