Brannfolk kjemper mot storbrann i New Mexico

Den nest største brannen i New Mexicos historie har herjet i fem uker. Rundt 2.000 brannfolk håper avtagende vind skal gjøre arbeidet lettere.

Satellittbilde av brannen i New Mexico, som regnes som den nest største i delstatens historie. Bildet er tatt 11. mai. Foto: Maxar Technologies / AP / NTB
Satellittbilde av brannen i New Mexico, som regnes som den nest største i delstatens historie. Bildet er tatt 11. mai. Foto: Maxar Technologies / AP / NTB Vis mer
Publisert

Siden lørdag har brannen i den amerikanske delstaten vokst med cirka 36 kvadratkilometer, opplyste brannvesenet søndag.

Brannmannskapene prøver nå å utnytte flere dager med mindre vind til å få kontroll over brannen. Det var tidligere spådd at vinden ville tilta mandag, men brannvesenet sa at det sannsynligvis ikke vil skje før senere i uken.

– Vi får en liten utsettelse. Vinden er ikke sterk nok, og brannfolkene tror de kan gjøre store fremskritt, sa Renette Saba i brannvesenet.

New Mexicos guvernør Michelle Lujan Grisham ba fredag USAs president Joe Biden om mer hjelp enn det som allerede er bevilget til slukningsarbeidet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer