Brannene på Sicilia har tatt tre liv

Tre eldre mennesker har mistet livet i skogbrannene på Sicilia, opplyser myndighetene på den italienske øya.

Det brenner i åsene ved Palermo, som er den største byen på Sicilia. Foto: Italiensk brannvesen Vigili del Fuoco / AP / NTB
Det brenner i åsene ved Palermo, som er den største byen på Sicilia. Foto: Italiensk brannvesen Vigili del Fuoco / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Et par i 70-årene er funnet døde i sitt nedbrente hjem i utkanten av Palermo, melder italienske medier onsdag. I tillegg er en kvinne i slutten av 80-årene død etter at brannene hindret en ambulanse i ta seg fram til hjemmet hennes.

– Brennende hete og branner uten sidestykke gjorde tirsdagen til en av de vanskeligste dagene på flere tiår, skrev den regionale lederen på Sicilia, Renato Schifani, på Facebook natt til onsdag.

Flammer nærmer seg hus i Capaci, nær Palermo på Sicilia onsdag. Foto: Alberto Lo Bianco / AP / NTB
Flammer nærmer seg hus i Capaci, nær Palermo på Sicilia onsdag. Foto: Alberto Lo Bianco / AP / NTB Vis mer

Italiensk brannvesen melder at de har jobbet for å slukke nesten 1400 branner fra søndag til tirsdag – 650 av dem på Sicilia og 390 i Calabria sør på fastlandet.

Onsdag brant det fortsatt i åsene rundt Palermo, og brannslukkingen fortsetter. Ifølge brannvesenet er 55 branner fortsatt aktive på Sicilia.

Mens Sør-Italia opplever ekstremvarme, er den nordlige delen av landet rammet av kraftig vind og haglbyger.

Tirsdag omkom to mennesker da de ble truffet av trær som ble blåst over ende. En av dem var ei 16 år gammel speiderjente.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer