Branndrama på ferje i Østersjøen

Svensk redningstjeneste slo full alarm da det mandag brøt ut brann om bord på en ferje i Østersjøen og innledet evakuering av de 299 som var om bord.

Det var mandag i 12.40-tiden at det brøt ut brann på passasjerfergen i Østersjøen. Totalt er det 299 personer om bord i passasjerfergen, hvorav 241 er passasjerer. Foto: John Jonsson/ Sjöfartsverket / TT / NTB
Det var mandag i 12.40-tiden at det brøt ut brann på passasjerfergen i Østersjøen. Totalt er det 299 personer om bord i passasjerfergen, hvorav 241 er passasjerer. Foto: John Jonsson/ Sjöfartsverket / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Brannen oppsto i en kjølekonteiner på bildekket til Stena Scandica i 12.40-tiden. Ferja var på vei fra Ventspils i Latvia til Nynäshamn sør for Stockholm og befant seg da nord for øya Gotland.

Mannskapet om bord lyktes med å slukke brannen, men ferja mistet strømmen og motorene stanset opp. Deretter begynte den å drive mot Gotland, og det var lenge frykt for at den ville nå land.

Stiv kuling

En stor redningsaksjon ble satt i gang for å evakuere alle om bord. Sterk vind i området gjorde at det måtte skje ved hjelp av helikopter, selv om det befant seg flere andre fartøy i nærheten.

– Det blåser mellom 15 og 20 sekundmeter så det er stiv kuling og ganske ugunstig vær, kan man si, konstaterte det svenske Sjöfartsverkets pressetalsperson Johan Wahlström.

Avbrøt evakuering

Etter at de 25 første passasjerene var hentet opp fra dekket, fikk imidlertid ferja den ene motoren i gang igjen noen kilometer nord for Fårö. Evakueringen ble da innstilt.

– Den er nå avsluttet. Slik det ser ut nå, så har vi en slepebåt på vei til stedet, og den bør være framme når som helst, sier Wahlström til SVT.

– De har fått i gang en hovedmaskin. Nå kjører de opp mot vinden for å holde posisjonen. Og de har fått ut et anker, sier han.

Planen er nå å slepe ferja til Nynäshamn.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer