Brann videre i mesterligakvalifiseringen

Brann var aldri særlig truet på vei mot finale i den første runden av mesterligakvalifiseringen. De slo tyrkiske ALG Spor 1-0 i semifinalen av miniturneringen.

Brann svant 1-0 over ALG Spor i kvalifiseringen til mesterligaen. Foto: Terje Pedersen / NTB.
Brann svant 1-0 over ALG Spor i kvalifiseringen til mesterligaen. Foto: Terje Pedersen / NTB. Vis mer
Publisert

I finalen venter Spartak Subotica, som er vertskap for turneringen som er den første runden på vei mot et eventuelt gruppespill i mesterligaen. Vinner Brann søndag er de videre til runde to. Der skal det spilles én hjemmekamp og én bortekamp, før vinneren tar seg til mesterligaens gruppespill.

Brann fikk en drømmestart på oppgjøret da Maria Brochmann stanget de rødkledde i ledelsen etter litt over tre minutter.

Begge lag skapte flere store sjanser, men da dommeren blåste av kampen etter 96 spilte minutter var Brochmann fortsatt kampens eneste målscorer.

Spartak Subotica ligger på 6.-plass i den hjemlige serien, med ni poeng på deres seks første kamper. Forrige sesong endte de på 11.-plass i ligaen.

Brann leder Toppserien med 44 poeng på 17 kamper og er regjerende seriemestere fra forrige sesong.

Drømmestart

Bergenserne tok en tidlig ledelse da Brochmann styrte inn kampens første mål i etter kun tre minutter.

Målet kom etter at Cecilie Kvamme hadde dratt seg opp på høyrekanten og slått et nydelig innlegg inn i boksen. Spissen hadde løpt seg fri fra markeringen sin og headet ballen i det lengste hjørnet.

Brochmann kom seg til to store sjanser til før pausen. Først banket hun ballen i tverrliggeren og ned på streken, før hun fyrte av en kanonkule til side for mål.

Etter hvilen kom begge lag seg til flere gode sjanser, men ingen klarte å konvertere dem inn til mål. Dermed er Brann videre til miniturneringens finale mot Spartak Subotica.

Store summer

Skulle Brann klare å ta seg inn i gruppespillet i Champions League får de en god slump penger inn på konto. Deltakelse i gruppespillet gir 400.000 euro, noe som tilsvarer 3,9 millioner kroner.

I tillegg utbetaler Uefa 492.000 kroner for seier i gruppespillet, mens uavgjort gir 167.000 kroner.

Tar Brann seg videre fra gruppespillet kan de venter mulige følgende utbetalinger:

Gruppevinner: 197.000

Kvartfinale: 246.000

Semifinale: 492.000

Finale: 1.966.000

Vinner: 2.458.000

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer