Rettssaken mot Bertheussen

Brann og brev med trusler opp i Bertheussen-saken

Laila Bertheussen må onsdag på nytt forklare seg for Oslo tingrett når det andre og tredje tilfellet av trusler mot henne og Tor Mikkel Wara skal opp i retten.

Tegning av Laila Anita Bertheussen som forklare sg i Oslo tingrett. I bakgrunnen f.v. sitter aktor Frederik Ranke, statsadvokat Marit Formo, forsvarer John Christian Elden, medforsvarer Bernt Heiberg og bistandsadvokat Ellen Holager Andens.
Tegning: Egil Nyhus / NTB
Tegning av Laila Anita Bertheussen som forklare sg i Oslo tingrett. I bakgrunnen f.v. sitter aktor Frederik Ranke, statsadvokat Marit Formo, forsvarer John Christian Elden, medforsvarer Bernt Heiberg og bistandsadvokat Ellen Holager Andens. Tegning: Egil Nyhus / NTB Vis mer
Publisert

Rettssaken mot den 55 år gamle kvinnen går langt raskere enn hva Det nasjonale statsadvokatembetet opprinnelig hadde lagt opp til. Den planlagte tidsplanen for den elleve uker lange rettssaken i Oslo tingrett er allerede endret flere ganger, og vitner er kalt inn tidligere enn planlagt.

Onsdag må Bertheussen på nytt starte dagen med å forklare seg i vitneboksen i sal 250. Da står det andre og tredje tilfellet av trusler mot henne og daværende justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) for tur.

Brev og brann

Etter tiltalen skal Bertheussen om dagen den 17. januar 2019 ha tatt inn posten deriblant et brev hvor det sto: «Trekk anmeldelse neste gang får vi det til». Ordene var satt sammen av bostaver klippet ut av aviser. Sammen med brevet var det også en plastpose med en hyssing.

Omtrent samtidig som Bertheussen befant seg innendørs hvor hun åpnet posten, oppsto på utsiden brann i en søppeldunk tilhørende huset deres i Værkerøveien. Den ble slukket av personer som kom forbi.

Påtalemyndigheten mener Laila Bertheussen selv laget og sendte brevet og startet brannen og vil stevne vitner som de mener kan underbygge denne påstanden.

Teaterstykke

Ifølge aktoratet har brevet sammenheng med at Bertheussen en måned tidligere, den 19. desember, anmeldte teaterforestillingen «Ways of Seeing», der bilder av huset i Vækerøveien var brukt.

Laila Bertheussen var svært opprørt etter å ha sett forestillingen på Black Box Teater i november.

Flere vitner som kom til boligen etter å ha oppdaget brannen i søppeldunken, skal også forklare seg for retten onsdag.

Bertheussen nekter straffskyld for hele tiltalen som er rettet mot henne. Hun mener noen andre står bak ugjerningene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer