Brann i våpenlager: 11.000 evakueres i Sibir

Opptil åtte mennesker er skadd og rundt 11.000 mennesker evakueres som følge av brann i et ammunisjonslager ved den russiske byen Atsjinsk i Sibir.

Eksplosjoner fotografert ved et militært lager rundt 10 kilometer fra Atsjinsk i Sibir. Foto: Liza Uskova via AP / AP / NTB scanpix
Eksplosjoner fotografert ved et militært lager rundt 10 kilometer fra Atsjinsk i Sibir. Foto: Liza Uskova via AP / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Årsaken til brannen, som har utløst flere eksplosjoner, er ukjent.

Øyevitner har publisert bilder på nett som viser en stor søyle med svart røyk over en skog i Krasnojarsk-regionen. Guvernør Aleksandr Uss sier mellom fem til åtte mennesker er skadd, men at det ikke er noen fare for at liv vil gå tapt.

Likevel planlegger myndighetene evakuering av flere tusen innbyggere, ifølge russiske medier. Lageret har blitt sperret av, og militært personell har søkt tilflukt i et bombesikkert tilfluktsrom.

Ammunisjonslageret ligger like utenfor landsbyen Kamenka, som ligger i nærheten av byen Atsjinsk.

Det forberedes en eventuell evakuering av de rundt 100.000 innbyggerne i Atsjinsk, ifølge ordfører Ilaij Akhtemov. Innbyggere som bor innenfor en radius på 20 kilometer fra eksplosjonsstedet, evakueres med hjelp fra nødetatene, ifølge lokale myndigheter.

Det statlige nyhetsbyrået TASS siterer en anonym kilde som sier lageret inneholder opptil 40.000 artillerigranater.

Eksplosjoner ved slike lagre er ikke uvanlig i Russland. Etter den siste hendelsen, som skjedde i mai 2018, raste en brann i nesten en uke før flammene til slutt ble slukket ved hjelp av vann sluppet fra militære fly og helikoptre.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer