Brann i Skien - 39 personer evakuert

Til sammen 39 personer er evakuert fra nærliggende boliger etter en kraftig brann i et fabrikkbygg i Skien.

Publisert

Politiet fikk ved 1-tiden melding om at det luktet svidd i området, og kort tid etter ble det meldt om røyk fra industribygget i Nedre Kongerød 21.

Flammene har ikke slått ut av bygget, men det ryker kraftig på stedet og det var kraftig varmeutvikling inne i bygget.

– Det brenner fremdeles godt innvendig, men temperaturen har gått noe ned, og brannen har ikke spredt seg, sier operasjonsleder Inge Landsrød i Sørøst politidistrikt til NTB like etter klokken 4.

Han sier det kommer til å ta tid før brannen er slukket og før etterslukkingen kan starte.

– Det er et stort bygg og det brenner godt innvendig. Store ressurser fra brannvesen er på stedet og sprøyter vann for å kjøle ned bygget, sier Landsrød.

I alt 39 personer fra nærliggende boliger ble evakuert som følge av brannen. De evakuerte er innlosjert på hotell. Det er ikke behov for ytterligere evakuering, opplyser politiet, men andre beboere i området har blitt bedt om å lukke vinduer og ventiler på grunn av røyken.

Blant bedriftene i det 1.600 kvadratmeter store bygget er en paintballklubb og en dørprodusent. Det ligger også flere andre næringsbygg i området.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer