Brann i lager med sparkesykkel-batterier i Bergen

Foto: Skjermdump.
Foto: Skjermdump. Vis mer
Publisert

Det brant natt til onsdag i et lager med elsparkesykkel-batterier i Bergen sentrum. 14 personer måtte evakueres, og brannvesenet melder om et krevende oppdrag.

Ifølge politiet kom meldingen om brannen i Strandgaten 71 klokken 2.26. Bygningen er på tre etasjer. Det er en forretning i første etasje, og ifølge politiet skal brannen ha startet der.

Klokka 3.05 var brannen slukket, opplyser 110-sentralen.

– Har brent på et lager til batterier for sparkesykler. Batteriene tas ut av bygget, melder brannvesenet.

Ifølge Vest politidistrikt måtte 14 personer evakueres fra selve bygget og fem personer fra et nabobygg.

– Alle godt ivaretatt og i dialog med ambulansepersonell. Ikke meldt om personskader, opplyser operasjonssentralen.

Kritiske til lagring

Skadeomfanget er ikke kjent, men tre leiligheter er ifølge politiet ubeboelige.

I slutten av desember brant det to ganger i lokalene til en elsparkesykkel-aktør i Bergen, den ene gangen i rundt 30 litiumbatterier og den andre gangen i to slike. Brannvesenet vurderte da å pålegge selskapet å oppbevare batterier andre steder.

– Leietakeren må ha mye bedre kontroll på lagring av batteriene. Dette går ikke an noen steder og i hvert fall ikke midt i sentrum, sa brannsjef Leif Linde i Bergen brannvesen til Bergens Tidende.

Bydue og Ryde

Bydue, som selger elsparkesykler, holder til i lokalene. I tillegg skal det ha vært lagret batterier som brukes av sparkesykkelselskapet Ryde, opplyser brannvesenet til Bergens Tidende.

Brannmester Torkel Åstveit, som var utrykningsleder under brannen, sier til Bergensavisen at det var svært vanskelige forhold for brannmannskapene. Han er kritisk til at det ligger et lager for elsparkesykkelbatterier midt i tett trehusbebyggelse.

– Ut fra tidligere hendelser så synes jeg det er rart at det ikke blir gjort noe med det. Dette er et brannsmitteområde, og vi kjører ut enorme ressurser når det brenner i et slikt område. Det bor også folk her, og da må brannen tas i en tidlig fase, sier Åstveit til avisen.

(©NTB)

Mer om