Brann fikk ny informasjon om stadionfesten – uttaler seg trolig lørdag

Ledelsen og styret i Brann var fredag kveld samlet for å vurdere hvordan klubben skal forholde seg til politietterforskningen av stadionfesten natt til tirsdag.

Politiet har startet etterforskning etter etterfesten på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB
Politiet har startet etterforskning etter etterfesten på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

I en pressemelding skriver bergensklubben at den trenger tid til å behandle ny informasjon i saken. Dette er opplysninger Brann-ledelsen har fått etter at Vest politidistrikt tidligere fredag bekreftet at det er åpnet etterforskning av et mulig seksuelt overgrep.

«Vi jobber med saken og vil komme tilbake så snart som mulig», står det i uttalelsen fra Brann.

Klubben er klar over den store interessen for saken, men vil ikke uttale seg mer til mediene før etter en grundig gjennomgang.

Senere opplyste Branns pressesjef Thomas Brakstad at det kanskje kommer en uttalelse i forbindelse med lagets trening lørdag formiddag, skriver VG. Treningen starter klokka 10.00.

Ny vending

Etterfesten på Brann stadion har fått mye omtale de siste dagene. Torsdag sa Brann-ledelsen seg ferdig med fyllefesten, men fredag tok saken en ny vending.

Vest politidistrikt opplyser at de ikke har mottatt noen anmeldelse, men at det basert på opplysninger og egne undersøkelser er grunnlag for å etterforske om det har skjedd noe straffbart.

– Vi er helt i innledningen av etterforskningen og ønsker ikke å utbrodere, men vi mener at informasjonen vi har, er såpass at vi mener at det er grunnlag for å etterforske, sa påtaleleder Gunnar Fløystad i Vest politidistrikt til NTB fredag ettermiddag.

Én mistenkt

Fløystad ville ikke si mer om hvilke etterforskningsskritt og undersøkelser som er gjennomført, men kunne bekrefte at det er en kvinne som er fornærmet i saken, og at én mann har status som mistenkt. Ingen er så langt pågrepet i saken.

– Den fornærmede har fått oppnevnt bistandsadvokat. Vi har hatt dialog med fornærmede, men jeg kan ikke si noe om dialogen med henne.

Det er kjent at tolv Brann-spillere deltok i festlighetene på stadion natt til tirsdag. Det ble drukket alkohol, og sju unge kvinner utenfor Brann-troppens kohort skal ha deltatt på festen.

Brann-ledelsen reagerte kraftig på hendelsen, ettersom spillerne ikke hadde tillatelse til å være på arenaen og at smittevernreglementet ble brutt. Men klubben valgte å ikke utestenge noen av spillerne.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer