Brady løftet Buccaneers til historisk superbowlseier

43-årige Tom Brady førte Tampa Bay Buccaneers til 31-9-seier over Kansas City Chiefs og har dermed flere superbowlseirer enn noen klubb.

Tom Brady vant søndag Superbowl for sjuende gang da han førte Tampa Bay Buccaneers til seier over tittelforsvarer Kansas City Chiefs. Foto: David J. Phillip, AP / NTB
Tom Brady vant søndag Superbowl for sjuende gang da han førte Tampa Bay Buccaneers til seier over tittelforsvarer Kansas City Chiefs. Foto: David J. Phillip, AP / NTB Vis mer
Publisert

Etter å ha vunnet seks av ni finaler med New England Patriots feiret Brady sin sjuende tittel i første sesong som Bucs-spiller. Ingen av ligaens klubber har vunnet Superbowl flere enn seks ganger.

For Buccaneers var det tittel nummer to, 18 år etter den første. Bak klubben står Glazer-familien som også eier fotballklubben Manchester United.

– Som min far sa, må man spørre en som har vært der før om veien videre. Vi fant ham, sa avdøde Malcolm Glazers sønn under troféoverrekkelsen.

Brady ble kåret til mest verdifulle spiller (MVP) i Superbowl for femte gang, to flere enn noen annen.

– Jeg er så stolt av alle gutta. Vi kom til kampen med selvtillit, og vi sto skulder ved skulder. Vi visste at det ville ende slik, sa Brady.

– Jeg vil ikke sammenligne denne tittelen med de andre, men jeg gir meg ikke nå. Jeg kommer tilbake!

Statist

Patrick Mahomes og hans Chiefs kom til finalen som tittelforsvarer og favoritt, men 25-åringen som av mange er lansert som Bradys etterfølger i rollen som verdens beste quarterback var i store deler av kampen redusert til statist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer