Bøtlegges 20.000 for bursdagsfeiringen

Politiet har nå konkludert etter statsminister Erna Solbergs bursdagsfeiring på Geilo.

Statsminister Erna Solberg fylte 60 år i februar. Foto: Berit Roald / NTB
Statsminister Erna Solberg fylte 60 år i februar. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Selv om loven er lik for alle, er ikke alle like, sa politimester Ole B. Sæverud da politiet informerte om saken fredag.

Hennes mann Sindre Finnes slapp unna med en påtaleunnlatelse, men statsministeren må tåle en bot på 20.000 kroner etter feiringen.

Politiet har etterforsket hvorvidt det ble begått brudd på enten lokale eller nasjonale smittevernforskrifter i forbindelse med i 60-årsfeiringen på Geilo i vinterferien.

Restaurantbesøk

Solberg har selv fortalt at familien 26. februar dro på restaurant i den tro at det var den beste måten å ivareta smittevernet på. Selv deltok hun ikke på middagen. Dagen etter samlet storfamilien på 14 seg, derblant statsministeren, i leiligheten Solberg hadde leid hvor de spiste sushi.

Beklaget

Uavhengig av etterforskningen har Solberg allerede beklaget at det ble holdt samlinger med flere enn ti familiemedlemmer de to dagene og medgitt at hun ikke hadde god nok kunnskap om regelverket.

– Jeg som hver eneste dag står og forteller om smittevern til det norsk folk, burde kunnet reglene bedre. Men sannheten er at jeg ikke har sjekket reglene godt nok, og dermed ikke fått med meg at når en familie går ut sammen og er flere enn ti stykker, så er det faktisk et arrangement, sa Solberg da NRK meldte om saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer