Børster støvet av 50 år gamle stridsvogner

Russland har lidd store materielle tap i Ukraina og må nå sette inn 50 år gamle parkerte stridsvogner, ifølge britisk etterretning.

Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP.
Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De gamle T-62 stridsvognene ble tatt i bruk tidlig på 1960-tallet over var i mange år standardutrustning i det sovjetiske forsvaret. Ulike versjoner av stridsvognen er fortsatt i bruk i mange land, men sist Russland benyttet dem var i utbryterrepublikken Sør-Ossetia i Georgia i 2008.

Russland har imidlertid lidd store materielle tap i Ukraina og har ifølge britisk etterretning nå trolig børstet støvet av gamle T-62 stridsvogner for å sette dem inn i Sør-Ukraina.

– T-62 vil ganske sikkert være særlig sårbare mot antitankvåpen, og deres nærvær på slagmarken synliggjør Russlands mangel på moderne og kampklart utstyr, heter det i den siste vurderingen fra det britiske forsvarsdepartementet.

Russland fortsetter presset mot Sievjerodonetsk og Lysytsjansk i Luhansk og har nylig erobret flere landsbyer nordvest for Popasna, heter det videre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer