Boris Johnsons etikkrådgiver går av

En av Boris Johnsons rådgivere trakk seg onsdag. Christopher Geidt har hatt ansvar for å veilede statsministeren i etiske spørsmål.

Statsminister Boris Johnson har for andre gang på to år mistet sin rådgiver innen etiske spørsmål. Foto: Matt Dunham / AP / NTB
Statsminister Boris Johnson har for andre gang på to år mistet sin rådgiver innen etiske spørsmål. Foto: Matt Dunham / AP / NTB Vis mer
Publisert

Geidt går av etter at han sa at det er legitimt å stille spørsmål ved om Johnson har begått regelbrudd i forbindelse med partygate.

Han har ikke oppgitt noen grunn, men i en uttalelse skriver han at «det er det riktige å gjøre», ifølge BBC. Avgangen blir kjent dagen etter at Geidt snakket om at han var frustrert som følge av statsministerens handlinger.

Johnson har selv avvist at han har begått regelbrudd, men han har samtidig måttet betale en bot ettersom han deltok på fester med de ansatte i statsministerboligen under koronanedstengingen.

En talsperson for regjeringen sier at avgangen er overraskende, men vedkommende takker Geidt for innsatsen og sier at en ny rådgiver skal utnevnes så fort som mulig.

En ikke navngitt kilde sier til BBC at avgangen er helt uventet og et mysterium for statsministeren.

Geidts forgjenger, Alex Allan, gikk av i 2020 etter at Johnson overkjørte ham i forbindelse med en rapport der innenriksminister Priti Patel ble anklaget for mobbing.

(©NTB)

GJENÅPNET: Statsminister Boris Johnson gikk søndag kveld ut og ba britene være forsiktige. Video: Twitter. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer