Boris Johnson sier unnskyld etter å ha fått coronabot

Samme dag som han fikk bot for brudd på coronareglene, sier Storbritannias statsminister Boris Johnson unnskyld. Han vil ikke gå av, slik opposisjonen krever.

Storbritannias statsminister Boris Johnson. Foto: Tom Nicholson / Pool / AP / NTB
Storbritannias statsminister Boris Johnson. Foto: Tom Nicholson / Pool / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Johnson, kona Carrie og finansminister Rishi Sunak fikk tirsdag bot for å ha brutt koronareglene i forbindelse med festene som ble holdt ved statsministerens kontor da Storbritannia var nedstengt.

– Jeg har betalt boten, og jeg beklager, sier Johnson tirsdag kveld, ifølge Sky News og flere andre medier.

Da boten ble kunngjort krevde Labour-leder Keir Starmer krever at både Johnson og Sunak må gå av.

– Boris Johnson og Rishi Sunak har brutt loven og gjentatte ganger løyet til det britiske folk. De konservative er fullstendig uskikket til å regjere. Storbritannia fortjener bedre, skrev Starmer på Twitter.

Da statsministeren ble spurt om han vil gå av, svarte han:

– Jeg vil fortsette å jobbe med det mandatet jeg har for å takle problemene i dette landet. Min jobb er å fortsette å levere for det britiske folket.

London-politiet etterforsker anklager om at Johnson og andre i regjeringen arrangerte og deltok på minst tolv fester der det ble nytt store mengder alkohol i 2020 og 2021, selv om koronarestriksjonene forbød sosiale samlinger. Tirsdag opplyser politiet at etterforskningen går framover, og at det er utstedt over 50 bøter for brudd på koronareglene.

(©NTB)

Mer om