Brexit

Boris Johnson åpnet valgkampen: – Jeg sikter ikke mot «no deal»

En hard brexit uten avtale vil kun være aktuelt som siste utvei, forsikrer Boris Johnson.

Boris Johnson holdt onsdag den offisielle åpningen av sin kampanje for å bli valgt som ny konservativ partileder i Storbritannia. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix
Boris Johnson holdt onsdag den offisielle åpningen av sin kampanje for å bli valgt som ny konservativ partileder i Storbritannia. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– La meg være klar på at jeg ikke sikter mot «no deal» som utfall. Jeg tror ikke at vi vil ende opp med noe slikt, sa Johnson da han holdt sin offisielle valgkampåpning onsdag.

Johnson er nå storfavoritt i kampen om å bli ny partileder for De konservative etter Theresa May, og dermed ny statsminister i Storbritannia.

I onsdagens tale gjentok han sitt budskap om at brexit ikke kan bli utsatt på nytt. Etter tre år med forhandlinger og to utsettelser må skilsmissen gjennomføres som planlagt den 31. oktober, ifølge Johnson.

– Utsettelse betyr nederlag. Utsettelse betyr Corbyn, advarte han.

Johnsons mål er å få på plass en bedre skilsmisseavtale med EU. Men skal det lykkes, mener han britene er nødt til å ha en troverdig trussel i bakhånd om at de som en «siste utvei» kan forlate forhandlingsbordet og gå ut av EU uten avtale.

– Det er kun hvis vi har mot nok til å forberede oss på det, at vi vil kunne opptre med troverdighet i Brussel og få avtalen vi trenger, sa han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer