Bør Stoltenberg gå av?

VG mener Stoltenberg bør gå. Her er et sammendrag av dagens kommentar fra Hanne Skartveit, politisk redaktør.

(upublisert) Opprettet
Kommentaren kan leses i sin helhet her. Rapporten fra 22. juli-kommisjonen er entydig. Bomben i Regjeringskvartalet kunne vært unngått. Drapsmannen på Utøya kunne vært stoppet. De samfunnsinstitusjoner som skulle verne land og folk, fungerte ikke. En mer knusende dom kunne ikke våre myndigheter fått. De sviktet. De sviktet oss.Våre myndigheter har simpelthen ikke vært i stand til å beskytte oss på grunn av inkompetanse, manglende oppfølging av fattede vedtak og avvik fra konkrete beredskapsplaner. Legg så til et politi med teknologi fra i forgårs, sviktende kommunikasjon og noe som kan ligne på dårlig indre disiplin og intern profesjonsstrid i etaten. Summen av dette skriker udugelighet. Det vil være helt utålelig om ikke dette får direkte konsekvenser for myndighetspersoner med formelt ansvar. Han har selv sagt at han erkjenner ansvaret for konsekvensene av 22. juli. Stoltenberg har flertall i Stortinget, og dermed makten til å bli sittende. Men han bør ha anstendighet til å gå. Han har selv sagt at han erkjenner ansvaret for konsekvensene av 22. juli. - - - Hva mener du? Bør Stoltenberg gå? Går VG for langt? Del gjerne meningen din med oss i kommentarfeltet under, men husk vanlig folkeskikk!

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.