Politiet henlegger saken der det ble rettet en bombetrussel mot et Norwegian-fly. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Politiet henlegger saken der det ble rettet en bombetrussel mot et Norwegian-fly. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix Vis mer

Bombetrussel henlagt

Bombetrussel mot Norwegian-fly er henlagt

Politiet har henlagt saken der det ble rettet en bombetrussel mot et Norwegian-fly på vei til Alta i februar i år.

Publisert

Trusselen kom 27. februar i år.

Politiet i Finnmark har etterforsket saken og har jobbet med å identifisere avsenderen av truslene gjennom spor på internett, opplyser politidistriktet i en pressemelding mandag.

– I forbindelse med dette fant vi at vedkommende som har sendt ut truslene, har vært pålogget wifi-nettet til en utdanningsinstitusjon i Finland, opplyser politioverbetjent Torstein Pettersen, avsnittsleder for taktisk etterforskning i Finnmark politidistrikt.

Ettersom svært mange har vært pålogget dette nettet samtidig, har politiet ikke klart å identifisere vedkommende som sendte trusselen. Derfor avsluttes etterforskningen, og saken henlegges.

– Det kan dreie seg om én eller flere som har fremsatt dette uten mål og mening, og uten å være klar over konsekvensene av å fremsette den slags trusler over nett, sier Pettersen.

Finsk politi har fått tilgang til all informasjon fra politiet i Finnmark og er oppfordret til å følge opp saken fra sin side.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.