USA:

«Bombesyklon» truer valgkampen

En kraftig storm som kan utvikle seg til en såkalt «bombesyklon», herjer flere steder i Midtvesten i USA og kan setter en stopper for valgkampen i den viktige delstaten Iowa.

Fotgjengere krysser en gate i Des Moines i Iowa fredag. Delstaten er rammet av kraftige vinterstormer. Foto: Abbie Parr / AP / NTB
Fotgjengere krysser en gate i Des Moines i Iowa fredag. Delstaten er rammet av kraftige vinterstormer. Foto: Abbie Parr / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Den nasjonale værtjenesten advarer folk om å bevege seg utendørs i store deler av det sentrale Iowa fredag og lørdag og sier det kan være direkte farlig.

Iowa er første delstat ut i nominasjonskampen for presidentvalget når Republikanerne holder sine valgmøter mandag.

Selv om det er ventet at Donald Trump blir partiets kandidat i valget i november, har utfordrerne Ron DeSantis og Nikki Haley drevet valgkamp i Iowa i flere dager. Men fredag viser deres egne tidsplaner at de har utsatt flere arrangementer, trolig på grunn av det dårlige været.

Uværet er ventet å bli kraftigere i dagene som kommer, og det vil falle store mengder snø over Midtvesten. Det kan også bli kraftig tordenvær i sør. CNN skriver at en såkalt arktisk eksplosjon som starter fredag kveld på de nordlige slettene, kan gi temperaturer helt ned til minus 34 grader.