Sikkerhetsrådgiver John Bolton under et møte mellom president Donald Trump og Canadas statsminister Justin Trudeau i Det hvite hus torsdag. I forkant av møtet skal USAs regjering ha sittet i intense diskusjoner hvor de vurderte et mulig militært angrep på iranske radarstasjoner og rakettbatterier. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Sikkerhetsrådgiver John Bolton under et møte mellom president Donald Trump og Canadas statsminister Justin Trudeau i Det hvite hus torsdag. I forkant av møtet skal USAs regjering ha sittet i intense diskusjoner hvor de vurderte et mulig militært angrep på iranske radarstasjoner og rakettbatterier. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Vis mer

USA og Iran

Bolton: – Iran må ikke feiltolke USAs klokskap som svakhet

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton advarer Iran mot å feiltolke USAs forsiktighet som svakhet.

Publisert

Under et besøk i Israel søndag understreket Bolton at det amerikanske militæret er klar til å gå til aksjon hvis det blir nødvendig.

– Verken Iran eller noen andre fiendtlige aktører bør feiltolke USAs klokskap og forsiktighet som svakhet, sa sikkerhetsrådgiveren.

USAs president Donald Trump har fortalt at han torsdag var nær ved å iverksette et militært angrep på Iran etter at iranerne hadde skutt ned en amerikansk drone. Angrepet, som ville vært rettet mot iranske radarstasjoner og rakettbatterier, ble angivelig avlyst av Trump i siste øyeblikk.

Beslutningen var neppe i tråd med rådene fra Bolton, som lenge har ivret for at USA må angripe Iran militært for å fjerne Irans ledere fra makten. I 2015 skrev Bolton en kronikk i New York Times med oppfordringen «bomb Iran».

Ifølge amerikanske medier argumenterte Bolton for å gå hardt til verks mot Iran under intense diskusjoner i Det hvite hus torsdag før Trump besluttet å droppe det planlagte angrepet.

I Midtøsten er Israel en av Irans bitreste fiender. Også det sunni-islamistiske regimet i Saudi-Arabia har et svært dårlig forhold til sjiamuslimske Iran.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.