Bolt søker om patent på seiersfeiringen – satser på klessalg

Usain Bolt har søkt om å få en patent på sin ikoniske seiersposering, som han ønsker å bruke på blant annet solbriller og klær.

Løpelegenden Usain Bolt i sin velkjente positur etter en seier. Nå har jamaicaneren søkt om patent på feiringen for å bruke den til salg av klær. Foto: Heiko Junge / NTB
Løpelegenden Usain Bolt i sin velkjente positur etter en seier. Nå har jamaicaneren søkt om patent på feiringen for å bruke den til salg av klær. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge BBC sendte den pensjonerte jamaicanske sprinteren inn en søknad i USA forrige uke.

Hensikten er å bruke posituren på gjenstander som klær, smykker og sko, samt restauranter og sportsbarer, skriver kanalen.

Feiringen det er snakk om, er når Bolt lener seg bakover og peker opp mot himmelen. 36-åringen søkte også om å registrere et lignende varemerke for tolv år siden, men dette har siden falt bort under amerikansk lov, skriver BBC.

Bolt tok åtte OL-gull gjennom karrieren og innehar fortsatt verdensrekorden på 100 meter (9,58) og 200 meter (19,19). Sprinteren la opp etter VM i London i 2017.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer