Bolsonaros sikkerhetsfolk anklages for vold mot journalister på G20

En sikkerhetsansatt skal angivelig ha slått en journalist i magen da han stilte Brasils president Jair Bolsonaro et kritisk spørsmål på G20-møtet i Roma.

Brasils president Jair Bolsonaros sikkerhetsvakt anklages for å ha slått en reporter i magen da han stilte presidenten et kritisk spørsmål. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB.
Brasils president Jair Bolsonaros sikkerhetsvakt anklages for å ha slått en reporter i magen da han stilte presidenten et kritisk spørsmål. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Den brasilianske TV-reporteren Leonardo Monteiro ble dyttet og slått i magen, ifølge den brasilianske avisa O Globo.

Han hadde stilt Bolsonaro spørsmål om hvorfor presidenten ikke deltok på møter med andre regjeringssjefer og -representanter i forbindelse med G20-møtet i den italienske hovedstaden.

Det er ikke klart om den aktuelle sikkerhetsvakten var en av presidentens personlige livvakter eller en italiensk sikkerhetsvakt med oppdrag om å passe på ham. Deler av gemyttene ble fanget på film, men det angivelige slaget i magen vises ikke på opptakene. En annen reporter hevdet at han ble fratatt mobiltelefonen sin.

Verken Bolsonaros regjering eller italiensk politi har hittil kommentert saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer