Boligprisene falt med 0,4 prosent i oktober

Boligprisene falt med 0,4 prosent i oktober. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,2 prosent, viser nye tall fra Eiendom Norge.

Foto: NTB.
Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Analytikerne i DNB hadde på forhånd ventet en nedgang nominelt på rundt 1 prosent og en marginal nedgang korrigert for sesongvariasjoner.

Med den siste månedens utvikling har boligprisene nå steget med 7 prosent de siste tolv månedene. Gjennomsnittsprisen på en bolig i Norge var 4.247.937 kroner i oktober 2021.

– Boligprisene i Norge utviklet seg sterkere i oktober enn det som er normalt for måneden, og de fleste områder i landet hadde en sterk utvikling. Unntakene var Stavanger og Kristiansand hvor utviklingen var svakere enn normalt, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Han la fram boligprisstatistikken på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Svakest prisvekst i Oslo

Oslo er et av de store pressområdene i Norge, og i 2020 hadde hovedstaden sterkest boligprisvekst.

I år ligger det imidlertid an til at Oslo får den svakeste prisveksten av de store byene i Norge. I Oslo falt prisene 0,6 prosent, ned 0,1 prosent sesongkorrigert i oktober. Verdien på bruktboliger har nå falt i sju av de siste åtte månedene.

– Den mer moderate utviklingen i Oslo må sees i sammenheng med at boligprisene her er svært høye. Gjennomsnittprisen for en bolig i Oslo er i oktober om lag 2 millioner høyere enn i både Trondheim, Bergen og Stavanger. Prisnivået gjør at både utlånsforskriften og renteøkningene som kommer, vil få større effekt i Oslo enn i områder hvor prisene og gjeldsgraden er lavere, sier Lauridsen.

Bodø sterkest

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i oktober hadde Bodø med Fauske og Trondheim med en oppgang på 1,1 prosent. Bodø med Fauske har også hatt den sterkeste tolvmånedersveksten, med en oppgang på 14,9 prosent.

– Slik markedet står nå, skiller boligmarkedet i Bodø med Fauske seg markant ut fra alle andre områder i landet, sier Lauridsen.

Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Stavanger med omegn med en sesongkorrigert nedgang på 1,1 prosent.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer