Bobi (30) kåret til tidenes eldste hund

Den 30 år gamle portugisiske hunden Bobi er av Giunness World Records utpekt som tidenes eldste hund. Med det slår han en rekord som har stått siden 1939.

Hunden Bobi. Foto: Guinness World Record
Hunden Bobi. Foto: Guinness World Record Vis mer
Publisert

Bobi er en renraset Rafeiro do Alentejo, en portugisisk hunderase med gjennomsnittlig levetid på mellom 12 og 14 menneskeår, skriver BBC. Fredag er han 30 år og 228 dager gammel.

Alderen er verifisert av den portugisiske regjeringens kjæledyrdatabase, som drives av landets veterinærforening, ifølge Guinness. Den forrige rekordinnehaveren var Bluey, en australsk stumphalet kveghund, som døde i 1939, 29 år og fem måneder gammel.

Bobi har levd hele livet med familien Costa i landsbyen Conqueiros ved den portugisiske vestkysten. Han var del av et valpekull på fire. Ifølge Leonel Costa, som da var åtte år gammel, hadde foreldrene for mange kjæledyr, og det ble besluttet av valpene skulle avlives. Men Bobi slapp unna.

Leonel og brødrene holdt det deretter hemmelig at Bobi fortsatt levde, fram til foreldrene fant det ut. Da ble han en del av familien, som har gitt ham samme mat som de selv har spist.

– Om det står mellom en boks med dyremat eller et kjøttstykke, nøler ikke Bobi. Han velger vår mat, sier Costa, som alltid bløter maten for å fjerne det meste av krydderet, til BBC.

Bobis liv har, med unntak av et lite sykehusopphold i 2018, stort sett vært problemfritt, ifølge Costa.

(©NTB)

Mer om