- Blir verre

Vinterværet førte tirsdag til en rekke ulykker på veiene i Sør-Norge. Ifølge veitrafikksentralen ventes værforholdene å bli verre utover kvelden og natta.

Mye snø har kommet på Sørlandet. Trafikken står på E18 ved Gaupemyr i Lillesand tirsdag kveld. Dette bildet er tatt tidligere tirsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Mye snø har kommet på Sørlandet. Trafikken står på E18 ved Gaupemyr i Lillesand tirsdag kveld. Dette bildet er tatt tidligere tirsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Tirsdag kveld er det store forsinkelser på E18 i Agder, særlig mellom Lillesand og Tvedestrand. Vegtrafikksentralen sør ber folk vurdere nøye om de må ut å kjøre i Agder.

Strekningen på Stoa i Arendal er sperret i begge retninger etter en ulykke med tre kjøretøy, opplyste politiet ved 20.30-tiden tirsdag kveld. Ulykken fremstår ikke alvorlig, og bilbergere er bestilt.

Værforholdene i disse traktene ser ikke ut til å bli bedre med det første. Ifølge veitrafikksentralen ventes det å bli verre utover kvelden og natta, med mye snø, sterk vind og kraftig snøfokk.

Ulykker på E18

Det har vært flere ulykker på E18 tirsdag. Litt tidligere meldte politiet om en trailer som sto på tvers på E18 sørgående i Lillesand. Også andre hendelser har ført til store problemer på de mest trafikkerte veiene.

– E18 Nedenes i Arendal i retning Kristiansand er stengt grunnet et vogntog som har sakset. E18 Kilebunnen til Gaupemyrkrysset i Lillesand er stengt grunnet stansede kjøretøyer, skrev Vegtrafikksentralen sør på X i 18-tiden.

Ifølge politiet hadde en trailer kjørt seg fast i vestgående retning, noe som skapte en del kø på stedet. Ved 19.30-tiden var det igangsatt berging av traileren – og trafikken var så smått i gang igjen vestover.

Kristiansand-Arendal

Vegtrafikksentralen sier til Fædrelandsvennen at det er vanskeligst kjøreforhold på strekningen mellom Kristiansand og Arendal.

– Det meldes om vanskelige kjøreforhold på E18 i Lillesand mot Grimstad grense. For å lette brøytemannskapenes jobb vil personbiler bli sendt på fylkesvei 420, mens tungtrafikk må vente på E18, opplyste Agder politidistrikt på X.

I 18-tiden ble E18 Kilebunnen til Gaupemyrkrysset i Lillesand er stengt på grunn av stanset kjøretøy. Omkjøring er via fylkesvei 420, opplyser Vegtrafikksentralen.

Oransje farevarsel for onsdag

Snøværet ser ut til å fortsette også onsdag, før det endelig dabber av. For onsdag er det utstedt oransje farevarsel for snø, samt to gule farevarsler for ising og kuling, skriver Agderposten.

– Det ser ut til at det fortsatt blir en utfordrende værtype med tanke på snø, vind og kanskje kulde også, sier Ifølge statsmeteorolog Per Egil Haga til avisen.

– Det neste døgnet kan det komme kanskje 30–40 cm med snø. Det fortsetter også utover onsdagen, men med trolig litt mindre intensitet da – særlig når vi kommer utover ettermiddagen og tidlig kveld. Da svekkes lavtrykksaktiviteten, sier Haga.

Han sier det er den sterke vinden som kanskje skaper de største problemene i trafikken.

– Da er det vanskelig for dem som brøyter, å holde veiene åpne hele tiden. Det blir nok dårligere fremkommelighet. Skipstrafikken kan også bli påvirket av dette. Oppe i fjellet er det ikke særlig mye lettere med tanke på vind, så det kan bli vanskelig å komme seg ned fra fjellet før torsdag, advarer Haga.

(©NTB)

Mer om