Alpint

– Blir nervøs av å snakke om det

Aleksander Aamodt Kilde er for alvor med i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen i alpint. Lommedal-kjøreren sier han blir nervøs av å snakke om det.

Aleksander Aamodt Kilde er for alvor med i kampen om sammenlagtseieren i den alpine verdenscupen. Foto: Marco Trovati / AP / NTB scanpix.
Aleksander Aamodt Kilde er for alvor med i kampen om sammenlagtseieren i den alpine verdenscupen. Foto: Marco Trovati / AP / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Kilde kjemper en intens kamp mot Henrik Kristoffersen og franske Alexis Pinturault i kampen om den gjeve krystallkula.

Etter helgens renn i Chamonix var det Kilde som hadde størst grunn til å smile. 27-åringen tok verdifulle poeng, og tok også innpå sine argeste konkurrenter i jakten på den viktigste «kula».

– Jeg tar med meg noen poeng som er viktig i verdenscupen. Jeg vil ikke snakke for mye om det, for det gjør meg bare nervøs, sa en smilende Kilde til NTB etter søndagens 7.-plass i parallellstorslalåmrennet i Frankrike.

Tenker lite på det

Han ber om å bli trodd på at han ikke tenker så mye på kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen, men har mest fokus på å kjøre bra på ski.

Kilde ligger på andreplass i verdenscupen, kun 47 poeng bak Kristoffersen. Bare 14 poeng deretter følger Pinturault. Kristoffersen og Pinturault kjørte begge ut i både lørdagens slalåmrenn og søndagens parallellstorslalåm.

– Det var overraskende at ikke Henrik og Pinturault tar flere poeng. Men jeg kjører bare mitt løp, så får vi se hvordan det går til slutt, sier Kilde.

Han innser samtidig at det trolig kommer mange spørsmål om sammenlagtkula framover.

– Men jeg skal forsøke å holde meg rolig og kun fokusere på skikjøringen og utvikle meg.

Fattet Kristoffersen

Kildes lagkamerat og konkurrent Henrik Kristoffersen tok helgens skuffende resultater med fatning. Rælingen-gutten mener det kunne vært mye verre.

– På en helg der jeg ikke er på pallen, kjører ut i slalåmen og parallellslalåmen er litt bingo, så er det en positiv ting å ta med seg: Jeg taper ikke altfor mange poeng i sammenlagtcupen og i slalåmcupen, sa han til NTB.

– Jeg stresser ikke, det er mange renn igjen, tilføyde romerikingen.

Neste stoppested i verdenscupen er i østerrikske Saalbach-Hiterglemm. Der er det fordel Kilde. Utfor og super-G står på programmet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer