Blinken ringte Lavrov og ba Russland løslate journalist

USAs utenriksminister Antony Blinken har snakket med Sergej Lavrov og sagt at det er uakseptabelt at en amerikansk journalist er fengslet i Russland.

USAs utenriksminister Antony Blinken. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images
USAs utenriksminister Antony Blinken. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blinken sa til den russiske utenriksministeren at fengslingen av Wall Street Journal-journalisten Evan Gershkovich er uakseptabel, opplyser USAs utenriksdepartement søndag.

Blinken ba videre om at den spionsiktede amerikaneren løslates umiddelbart. Lavrov sa på sin side at det er uakseptabelt at Washington politiserer Gershkovich-saken, ifølge russiske nyhetsbyråer.

Arbeidsgiveren, kolleger og den amerikanske regjeringen avviser anklagene om at journalisten spionerte i Russland. Russlands sikkerhetstjeneste FSB hevder Gershkovich handlet etter instruks fra amerikanske myndigheter.

31 år gamle Gershkovich var på jobb i Jekaterinburg for Wall Street Journal da han ble pågrepet. Torsdag besluttet en domstol i Moskva at den erfarne journalisten skal varetektsfengsles i to måneder.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer