Blinken: Ikke sett bevis for at Hamas var i mediebygg

USA har bedt Israel om bevis for at Hamas opererte i mediebygget som ble bombet på Gazastripen, sier utenriksminister Antony Blinken under et besøk i Danmark.

USAs utenriksminister Antony Blinken sammen med sin danske kollega Jeppe Kofod under en pressekonferanse i København mandag. Foto: Saul Loeb / Pool / AP / NTB
USAs utenriksminister Antony Blinken sammen med sin danske kollega Jeppe Kofod under en pressekonferanse i København mandag. Foto: Saul Loeb / Pool / AP / NTB Vis mer
Publisert

Under en pressekonferanse i København mandag sa Blinken at USA ba om å få se bevis kort etter angrepet.

– Jeg har ikke sett at noen slik informasjon er blitt overlevert, la han til.

Tidligere har Israels statsminister Benjamin Netanyahu sagt at Israel har formidlet slik informasjon til USA via etterretningskanaler.

Det amerikanske nyhetsbyrået AP og TV-kanalen Al Jazeera var blant dem som hadde kontorer i mediebygget som ble rammet i et angrep lørdag. Journalistene fikk en time på å komme seg ut før israelske kampfly angrep bygget og det raste sammen.

Blinken hadde møter med den danske regjeringen mandag, før han reiser videre til Island for å delta på et møte i Arktisk råd.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer