Ble nektet adgang på kino med barnebarna

- Denne regelen har jeg aldri hørt om.

Kinovakter har stoppet flere familier som har med seg treåringer på kino. Minstegrensen på fire år på filmer med sju års aldersgrense gjør at små barn anbefales å ha med pass.

– Er du i tvil, er det kanskje lurt å ta med et aldersbevis, sier programdirektør Christin Berg i Oslo Kino AS til Aftenposten.

Skuespillerparet Nils-Ole Oftebro og Anette Hoff ble lørdag stanset på vei inn i kinosalen da de hadde med seg barnebarna på Colosseum kino i Oslo for å se barnefilmen Paddington. Det minste barnet i følget var bare tre og et halvt år, og derfor for ung til å komme inn.

– Denne regelen har jeg aldri hørt om. Jeg hadde aldri trodd at en animasjonsfilm med bjørnen Paddington skulle kunne skremme livet av og ødelegge oppveksten for en tre og et halvt-åring, sier Oftebro til avisen.

– Dette betyr at du må ha med aldersbevis når du tar med deg de yngste barnebarna på kino i Norge. Dette synes jeg vitner om en autoritær og totalitær formynderholdning, sier skuespilleren som selv har spilt i flere barnefilmer.

Christin Berg forstår frustrasjonen, men sier de er nødt til å forholde seg til Medietilsynets regler.

– Det er ikke hyggelig for noen at dette skjer, men vil er pliktige til å føre kontroll. Filmen er jo litt skummel. Det er litt action, Paddington blir kidnappet og det er noen litt skumle karakterer. Derfor er det satt en aldersgrense, sier hun. (©NTB)