Black week-nedgang: - Nordmenn er skeptiske

Årets black week endte med nedgang i butikkhandelen. Sammenlignet med i fjor var det 1,4 prosent færre kjøp og en nedgang på 1,8 prosent for pengebruk.

Butikkhandelen gikk litt ned i årets black week sammenlignet med i fjor. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB
Butikkhandelen gikk litt ned i årets black week sammenlignet med i fjor. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Tross nedgangen totalt, mener Kjetil Bøe, leder for betalingssystemet Bankaxept, likevel at butikkhandelen holdt seg på et høyt nivå.

– At vi ikke fikk noen omsetningsrekord i butikkene i år, har sammenheng med at vi kjøpte rimeligere varer enn i fjor, og at mange handler på nett, sier Bøe i en pressemelding der salgstallene for butikkene legges fram.

Black week fikk i år en del negativ omtale i forkant,

– Nordmenn er skeptiske til black week-tilbudene. Tilliten til black week som fenomen vil bli høyere hvis butikkene gir reelle tilbud som monner fremover, sier Bøe.

Han påpeker også at folk gjennom to år med pandemi har investert i oppgradering av hus og hytter, noe som gjør at det ikke prioriteres i år.

Som enkeltbransje hadde elektronikk og hvitevarer størst nedgang, med 20 prosent lavere omsetning. Også møbel og innredning hadde stor nedgang og omsatte for 12 prosent mindre i butikk enn i fjor. Sport og fritid brukte derimot folk 0,3 prosent mer på.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer