Bjørner raidet doughnut-leveranse: - Kunne høre at de åpnet eskene

To bjørner har raidet en varebil som skulle levere doughnuts på en amerikansk militærbase i delstaten Alaska.

Bjørnene satte til livs både doughnuts og andre godsaker i løpet av de rundt 20 minuttene de var inne i varebilen. Foto: Shelly Deano / AP / NTB
Bjørnene satte til livs både doughnuts og andre godsaker i løpet av de rundt 20 minuttene de var inne i varebilen. Foto: Shelly Deano / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjåføren lot dørene stå åpne da han stanset på leveringsruten utenfor en storkiosk på militærbasen, slik han pleide.

Men denne gangen vandret en binne og en av hennes bjørneunger rundt i området. De to bjørnene slentret inn i varebilen. Der oppholdt de seg i rundt 20 minutter i morgentimene tirsdag.

Det forteller butikksjef Shelly Deano ved Joint Base Elmendorf-Richardson JMM Express.

Bjørnene slafset i seg doughnuts og andre godsaker, uberørt av dunking på utsiden av varebilen.

– Jeg slo på varebilen og de flyttet seg ikke. Jeg kunne høre at de åpnet eskene og alt. Jeg tenkte at de ikke engang brydde seg, sier Deano.

Siden det ikke lot seg gjøre å lage bjørnene bort på denne måten, kontaktet hun sikkerhetspersonell på militærbasen. De utløste sirener for å skremme bort bjørnene.

Til slutt kom bjørnene ut. De vandret forbi storkioskens inngangsparti og en bensinstasjon før de forsvant inn i skogen.

Bjørner på basen eller rundt butikken er ikke noe uvanlig syn, men noe slikt har aldri skjedd før, sier Deano, som legger til at sjåføren fra nå av holder dørene på varebilen lukket når han kommer med nye leveranser til butikken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer