Bjørn Rune Gjelsten flytter milliardverdier til datteren i Sveits

Finansmannen Bjørn Rune Gjelsten flytter sine milliardverdier til datteren i Sveits. Han sier det er uforsvarlig å betale så mye skatt som han må i Norge.

Bjørn Rune Gjelsten avbildet i Oslo i 2019. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Bjørn Rune Gjelsten avbildet i Oslo i 2019. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finansavisen melder at 80 prosent av Gjelsten-imperiet overføres til Ingrid Gjelsten (21), som har meldt flytting til Sveits.

– Jeg har betalt 600.000 kroner dagen i privat skatt. Det er uforsvarlig. Jeg er tvunget til å ta ansvar, sier Bjørn Rune Gjelsten til avisen.

Gjelsten er god for 20 milliarder kroner, men 16 av disse flyttes nå til Sveits.

– Jeg var tvunget til å ta ansvar og har valgt å flytte deler av eierskapet ut, og å redusere behovet for å «tappe» selskapet for store utbytter for å betale skatt, sier Gjelsten.

Han flytter ikke selv til Sveits, men sier at han har valgt å foreta generasjonsskiftet tidligere enn planlagt.

– Ingrid er motivert og involvert i fremtiden til Gjelsten Holding. Da ser jeg det som helt naturlig å gjøre generasjonsskiftet. At hun skulle flytte til Sveits for å satse videre på hestesporten, har vært planlagt lenge, selv om hun formelt flyttet i oktober/november. Samtidig planlegger hun på sikt å studere ved universitetet i Zürich. Det er generasjonsskiftet som er gjort førtidig, sier Gjelsten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer