Bjørn Kjos

Bjørn Kjos vil inn i en mer tilbaketrukket rolle

Norwegian-sjef Bjørn Kjos ønsker en mer tilbaketrukken rolle i selskapet og at han «konstant» snakker med styret om en plan for etterfølger.

Konsernsjef Bjørn Kjos i flyselskapet Norwegian varsler i et intervju med Bloomberg News en mer tilbaketrukken rolle i selskapet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Konsernsjef Bjørn Kjos i flyselskapet Norwegian varsler i et intervju med Bloomberg News en mer tilbaketrukken rolle i selskapet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

aDet sier konsernsjefen i et intervju med Bloomberg News fredag, ifølge Dagens Næringsliv.

I kjølvannet av uttalelsen steg Norwegian-aksjen med 3,5 prosent.

72-åringen har vært administrerende direktør i Norwegian siden 2002 og sier videre i intervjuet at en joint venture-avtale for flåten fortsatt er «mer trolig», ifølge E24.

Samme dag som intervjuet ble publisert, har Kjos i forbindelse med Paris Air Forum tvitret at «lavkostnadsselskaper vil jobbe nærmere med hverandre i framtiden», og at «vi er her for å bli og for å utvide driften vår til fordel for de reisende og den større turistindustrien».

Det har i lengre tid vært kjent at Norwegian-styret har arbeidet med å finne en etterfølger. I et lengre intervju med Nettavisen i september i fjor uttalte 72-åringen at han allerede sitter på overtid og håper på å være ferdig som Norwegian-toppsjef innen tre år.

Han ville ikke si noe om hvem han ønsket som sin etterfølger, og at det er noe som blir opp til Norwegian-styret å finne hvem som blir flyselskapets nye toppsjef.

Nylig fikk ble 57 år gamle Niels Smedegaard valgt til ny styreleder for flyselskapet og tok dermed over etter Bjørn Kise.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer