Bjørgen toer i Vasaloppet – seier til Gjerdalen

Marit Bjørgen hang med i åtte mil i Vasaloppet, men forsvant ut av seierskampen mot slutten. Hun ble nummer to i langrennscomebacket.

Marit Bjørgen og Lina Korsgren kjempet om seieren i Vasaloppet, men sistnevnte ble til slutt for sterk. Foto: Ulf Palm/TT/NTB
Marit Bjørgen og Lina Korsgren kjempet om seieren i Vasaloppet, men sistnevnte ble til slutt for sterk. Foto: Ulf Palm/TT/NTB Vis mer
Publisert

I snaut 80 kilometer var det full spenning i duellen mellom Bjørgen og Lina Korsgren, men i avslutningen var den svenske tittelforsvareren klart sterkest.

Bjørgen maktet ikke å holde tritt da Korsgren økte tempoet med litt over en mil igjen til mål i Mora. Luken ble stadig større de siste kilometerne. Det skilte 42 sekunder mellom dem i mål.

Konkurransen var Bjørgens første i sporet siden hun la opp som langrennsløper i april 2018. Trønderen varslet i mai i fjor at hun skulle trene seg opp til Vasaloppet.

Etterlengtet

Tord Asle Gjerdalen vant herreklassen for første gang. 37-åringen hadde inntil søndag en fjerdeplass som beste resultat i det tradisjonsrike langløpet. Han slo det svenske hjemmehåpet Anton Karlsson med 36 sekunder.

Det er niende gang på rad at en nordmann vinner herrenes utgave av Vasaloppet. På kvinnesiden er fortsatt Laila Kveli siste norske vinner (2014).

Været var ideelt for raske tider. Gjerdalens vinnertid på 3.28.18 knuste rekorden med vel ti minutter. Korsgren gikk også inn til klar bestetid (3.52.08).

Annerledes

På grunn av koronapandemien var det kun eliteløpere som fikk stille til start. For første gang var det også separate starttider for kvinner og menn. Med ny plass for målgangen var også oppløpet 100 meter kortere enn tidligere.

Bjørgen hadde opprinnelig tenkt å gå Marcialonga i Italia som en oppladning til Vasaloppet, men der kunne ikke delta fordi hun glemte å registrere seg inn i antidopingprogrammet Adams.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer