Biskop ber Oslo og Bergen vurdere juleamnesti

Biskop Bernt I. Eidsvig ber Raymond Johansen i Oslo og byrådet i Bergen om å vurdere et juleamnesti og tillate flere deltakere i julens gudstjenester.

Biskop Bernt I. Eidsvig av Oslo, her fotografert under bispevigslingen i Nidarosdomen i oktober i år, ber byrådslederne i Oslo og Bergen vurdere å åpne for julegudstjenester og messer denne julen. Foto: Ned Alley / NTB
Biskop Bernt I. Eidsvig av Oslo, her fotografert under bispevigslingen i Nidarosdomen i oktober i år, ber byrådslederne i Oslo og Bergen vurdere å åpne for julegudstjenester og messer denne julen. Foto: Ned Alley / NTB Vis mer
Publisert

– Julehøytidens messer betyr så mye for så mange troende. Jeg vil derfor henstille til byrådene i Oslo og Bergen å vurdere et juleamnesti, og så skal vi gjøre alt for at alle smittevernregler følges i kirkene, sier biskop Eidsvig i Oslo katolske bispedømme.

Oslo kommune innførte i forrige uke en maksgrense på 20 deltakere på gudstjenester og andre livssynssamlinger i hovedstaden i jula. Det opplyste byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse 10. desember.

– Kirker og andre tros- og livssynssamfunn er viktige samlingssteder for folk i jula. Det må være faste seter, minst én meters avstand og streng praktisering av smittevernet, sa Johansen.

Nasjonalt er det en grense på maksimalt 50 personer for en innendørs gudstjeneste, mens grensa i Oslo settes til 20 personer. Eidsvig mener det bør åpnes opp for flere enn 20 deltakere under julens feiringer.

– Det vil bli arrangert utendørs messer, men også disse kan utgjøre en helserisiko for eldre mennesker, sier han.

Eidsvig peker på at det er tillatt med offentlige gudstjenester i julen i Tyskland, på betingelse av at deltakerne bærer munnbind og at man ikke synger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer