Bioteknologirådet hasteinnkaller til ekstramøte etter enighet på Stortinget

Bioteknologirådet kaller inn til ekstraordinært rådsmøte mandag for å se på endringene i bioteknologiloven som Ap, SV og Frp er blitt enige om.

Bioteknologirådet møtes for å diskutere fosterdiagnostikk etter at det ble kjent at det er flertall på Stortinget for endringer i bioteknologiloven. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Bioteknologirådet møtes for å diskutere fosterdiagnostikk etter at det ble kjent at det er flertall på Stortinget for endringer i bioteknologiloven. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De tre opposisjonspartiene, som sammen har flertall på Stortinget, kunngjorde forrige uke at de har kommet fram til en avtale om en rekke endringer i bioteknologiloven. Blant annet vil de tillate assistert befruktning for enslige, tidlig ultralyd og eggdonasjon.

Ap, SV og Frp arbeider med utkastet til den nye loven, og fagmiljøer er bedt om å komme med innspill.

Superkort innspillsrunde

Men ettersom partiene går inn for en rask prosess for å ha lovendringene på plass før sommeren, får fagmiljøene ikke mye tid til innspillsrunde. Bioteknologirådets medlemmer har bare fått tre og en halv dag – inklusive en helg og 17. mai – på å forberede seg på det ekstraordinære, digitale møtet.

Hovedtemaet mandag vil være fosterdiagnostikk og preimplantasjonsdiagnostikk (PGD), ettersom det er spørsmål som det sittende rådet ikke har behandlet tidligere.

PGD er gentesting av embryoer, som skal sikre at barn ikke arver en alvorlig sykdom som foreldrene er bærere av. Fosterdiagnostikk gjør det mulig å få informasjon om sykdom og utviklingsavvik hos et foster tidlig i svangerskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer