Vis mer

Biltema tilbakekaller telt på grunn av kvelningsfare

Biltema tilbakekaller et telt og ber kunder som har kjøpt det om å slutte å bruke det. Grunnen er at dårlig ventilasjon medfører kvelningsfare.

(upublisert) Opprettet


Teltet er et grønt såkalt pop-up-telt, som står av seg selv, uten plugger. Det har varenummer 37-314 og er fjernet fra kjedenes sortiment.


Biltema-sjef Karsten Pedersen ber innstendig alle som har kjøpt teltet om å levere det inn igjen.


- Jeg får ikke ro i sjelen før vi har fått tilbake alle teltene, sier han til Danmarks Radio.


I en pressemelding ber firmaet kunder ta med teltet til nærmeste butikk for å få pengene tilbake. Det er ikke nødvendig å ta med kvittering.


Selskapet skriver at teltet har dårlig ventilasjon, og Pedersen sier rett ut at den som bruker det, risikerer CO2-forgiftning eller i verste fall kan bli kvalt. To kunder har kontaktet Biltema etter å ha blitt dårlige etter å ha brukt teltet.


Pedersen ber også folk som har brukt teltet på festival og etterlatt det om å gi beskjed, så selskapet kan forsikre seg om at teltet er helt borte.


Teltet er blitt solgt i hele Skandinavia. Bare i Danmark er det solgt nærmere 400, mens det er uklart hvor mange som er solgt i Norge og Sverige.


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.