Bill Clinton på sykehus

USAs tidligere president Bill Clinton er innlagt på sykehus og får behandling for blodforgiftning, men er ved godt mot og på bedringens vei.

Foto: NTB.
Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Clinton ble lagt inn på Irvin-sykehuset i California tirsdag kveld.

– Han er ved godt mot og er utrolig takknemlig overfor legene, sykepleierne og resten av sykehusets stab som gir ham slik utmerket pleie, sier den tidligere presidentens talsmann Angel Ureña.

75 år gamle Clinton var president fra 1993 til 2001 og har tidligere hatt hjerteproblemer. Ifølge talsmannen har innleggelsen verken noe med disse problemene eller covid-19 å gjøre.

Ifølge kilder med kjennskap til saken, var det en urinveisinfeksjon som forårsaket blodforgiftningen, noe som ikke er uvanlig blant eldre.

Ureña viser til en uttalelse fra de to legene Alpesh Amin og Lisa Bardack, som opplyser at Clinton har fått intravenøs veske og fire ulike typer antibiotika.

– Etter to dager med behandling synker antallet hvite blodlegemer, og han svarer godt på antibiotikabehandlingen, opplyser legene.

Legene i California opplyser at de er i løpende kontakt med Clintons leger i New York, blant dem hans faste hjertespesialist.

– Vi håper at han kan reise hjem om kort tid, sier de.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer