Bilkonsern stanser produksjonen i Russland

Bilkonsernet Stellantis, som inkluderer merker som Peugeot, Citroën og Opel, stanser produksjonen ved sin fabrikk i Russland som følge av krigen i Ukraina.

Maserati er blant bilmerkene som produseres av Stellantis. Her i Italia i mars. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Flavio Lo Scalzo
Maserati er blant bilmerkene som produseres av Stellantis. Her i Italia i mars. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Flavio Lo Scalzo Vis mer
Publisert

Fabrikken i Kaluga sørvest for Moskva skulle produsert varebiler fra de tre merkene til det europeiske markedet. På grunn av krigen i Ukraina flyttes produksjonen i stedet til franske Hordain og Luton i England.

Allerede i mars varslet Stellantis at de ville stanse importen til og eksporten fra Russland. Produksjonen for det lokale markedet ble også redusert, og selskapet hadde allerede varslet at mangel på deler gjorde at de kunne bli nødt til å stenge fabrikken midlertidig.

– Gitt de stadig økende sanksjonene og logistikkproblemene, har Stellantis besluttet å stanse produksjonen midlertidig og sørge for at vi retter oss etter alle sanksjoner og beskytter de ansatte, sier bilkonsernet.

De 2.700 ansatte ved fabrikken er permittert eller sendt på feire fram til juni.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer