Bilister stoler ikke på hverandre: - Overraskende

46 prosent av bilistene er ikke er trygge på evnene til andre de møter på veien, ifølge en undersøkelse gjennomført for Frende Forsikring.

Undersøkelsen viser at 85 prosent av bilistene omtaler sin egen stil som avbalansert, rolig og tålmodig. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB
Undersøkelsen viser at 85 prosent av bilistene omtaler sin egen stil som avbalansert, rolig og tålmodig. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Tallene i undersøkelsen overrasker seniorrådgiver i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen.

– Tallet er overraskende høyt. At vi har en viss skepsis til hverandre i trafikken er ikke så rart, men jeg hadde ikke ventet at nesten en av to sier dette, sier Johansen.

Undersøkelsen viser også at 85 prosent av bilistene omtaler sin egen stil som avbalansert, rolig og tålmodig. Bilistene nevner feil bruk av blinklys, feil i rundkjøringer, mobilbruk i bil og brudd på fartsgrensen som eksempler på hva som irriterer dem mest med andre bilister.

Undersøkelsen er gjennomført av Norstat.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer