Bilfører siktet for kjøring på Slottsplassen – skal ha kjørt i høy fart mot gardist

En mann i 40-årene er siktet for uaktsom kjøring etter at han tok seg inn på Slottsplassen kvelden 24. august.

Gardister som var på vakt den aktuelle kvelden har avgitt forklaring til politiet. Det er også innhentet bilder fra overvåkingskameraer, skriver Avisa Oslo. Foto: Geir Olsen / NTB.
Gardister som var på vakt den aktuelle kvelden har avgitt forklaring til politiet. Det er også innhentet bilder fra overvåkingskameraer, skriver Avisa Oslo. Foto: Geir Olsen / NTB. Vis mer
Publisert

Det skriver Avisa Oslo. Det er ikke tillatt å kjøre bil på Slottsplassen uten særskilt tillatelse.

Bilisten skal ha kommet kjørende i relativt høy hastighet over Slottsplassen, og i retning en gardist som voktet hovedinngangen til Slottet. Rett før han nådde fram til hovedinngangen, svingte han unna, ifølge en kjennelse fra Oslo tingrett.

Mannens førerkort er midlertidig beslaglagt. Politiet mener kjøringen utsatte ham selv og øvrige personer på stedet for fare og var egnet til å fremkalle materielle skader og alvorlig personskade, skriver avisa.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer