Bild: Fifa etterforsker Tyskland

Fifa har startet en etterforskning av Det tyske fotballforbundet (DFB) etter kun landslagssjef Hansi Flick møtte opp på en pressekonferanse.

Hansi Flick og resten av Det tyske fotballforbundet etterforskes av Fifa. Foto: Luca Bruno / AP Photo / NTB.
Hansi Flick og resten av Det tyske fotballforbundet etterforskes av Fifa. Foto: Luca Bruno / AP Photo / NTB. Vis mer
Publisert

Ifølge Bild etterforsker Fifas disiplinærkomité brudd på artikkel 44 i VM-reglementet. Det inneholder media- og markedsføringsreglene VM-lagene må forholde seg til.

Etterforskningen kommer som følge av at Tyskland ikke stilte med noen spillere på pressekonferansen deres før 1-1-kampen mot Spania.

Der møtte bare landslagssjef Hansi Flick opp, selv om alle lag er forpliktet til å stille med en spiller, i tillegg til hovedtreneren, som kan svare på spørsmål.

Flick begrunnet fraværet av spillere med den lange avstanden fra hotellet deres i Al-Shamal til pressesenteret i Doha, i tillegg til den korte tiden mellom pressekonferansen (14.15) og deres siste trening før Spania-kampen (17.30).

– Vi ønsker ikke at noen spillere skal ta denne turen, det er nesten tre timer. Spillerne bør forberede seg til treningen i den viktige fasen av turneringen. Det må vi akseptere, sa Flick.

DFB kan vente seg enten en advarsel eller en bot fra Fifa.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer