Tre personer reddet ut

Bil kjørte i vannet ved fergeleie – tre personer til sykehus

Tre personer ble reddet opp etter at en bil kjørte gjennom autovernet og ut i vannet ved et fergeleie i Svolvær i Nordland. De tre er sendt til sykehus.

Mannskaper fra nødetatene der tre personer er reddet opp etter at en bil kjørte i vannet ved et fergeleie i Svolvær i Nordland. Det utføres livreddende førstehjelp på stedet. Foto: Trine Sivertsen / Våganavisa / NTB scanpix
Mannskaper fra nødetatene der tre personer er reddet opp etter at en bil kjørte i vannet ved et fergeleie i Svolvær i Nordland. Det utføres livreddende førstehjelp på stedet. Foto: Trine Sivertsen / Våganavisa / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet fikk melding klokken 20.00 om bilen som hadde havnet i vannet, opplyser Nordland politidistrikt i en pressemelding.

– Redningsskøyta og mannskaper fra brannvesenet kom til stedet omtrent klokken 20.15 og fikk dykkere i vannet. Tre personer ble da reddet ut av bilen, sier operasjonsleder Kjetil Kalaas i pressemeldingen.

Det ble lenge gitt livreddende førstehjelp på stedet, men politiet opplyser klokken 21.38 at de tre er fløyet til sykehus av et Sea King redningshelikopter og luftambulanse.

Pressevakt Per-Christian Johansen ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø opplyser til NTB at to kvinner og en mann ankom sykehuset like før klokken 22.30.

– Tilstanden på to av dem er uavklart. For den tredje, en kvinne i slutten av 30-årene, er det alvorlig, men stabilt, sier han til NTB klokken 23.35.

Operasjonsleder Kalaas sier politiet har varslet kommunens kriseteam og iverksatt etterforskning av saken. Det jobbes også med å varsle pårørende.

Politiet opplyser at de tre er bosatt i Svolvær.

Innsatsleder Maichel Lind sier til Lofotposten at de involverte er bosatt i Vågan kommune, hvor Svolvær er administrasjonssenter.

Politiet vet foreløpig ikke hvorfor bilen havnet i vannet, men ifølge innsatslederen har bilen kjørt gjennom autovernet.

– Den ligger på 25 meters dyp og vil bli hentet opp seinere, sier Lind.

Snaut to timer etter ulykken var det igjen åpent for normal fergetrafikk på kaia.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer