Bidens krisepakke på 1900 milliarder dollar vedtatt i Representantenes hus

Representantenes hus har stemt for president Joe Bidens gigantiske redningspakke på 1900 milliarder dollar, som skal gjenreise økonomien etter koronakrisen.

Representantenes hus, der Demokratene har flertall, har sagt ja til redningspakken, som er verdt over 16 billioner kroner – nærmere bestemt 16.130 milliarder kroner med dagens kurs. Foto: Evan Vucci/AP/NTB
Representantenes hus, der Demokratene har flertall, har sagt ja til redningspakken, som er verdt over 16 billioner kroner – nærmere bestemt 16.130 milliarder kroner med dagens kurs. Foto: Evan Vucci/AP/NTB Vis mer
Publisert

Senatet har allerede stemt for pakken, men med noen endringer. Dermed måtte den tilbake til Representantens hus før Biden kan sette sitt navnetrekk under den.

Det gjør han fredag, ifølge Det hvite hus.

Som en del av pakken vil amerikanere flest motta en ny sjekk fra staten, den tredje i rekken. Denne gangen er sjekken på 1400 dollar, men det er en inntektsgrense for hvem som får pengene.

I tillegg skal 350 milliarder dollar fordeles til statlige og lokale myndigheter, mens skolesektoren får 130 milliarder dollar.

Gjenåpning av skoler og universiteter er en prioritert oppgave for Biden, ettersom stengte skoler hindrer mange foreldre i å dra på jobb.

Testing og vaksiner

For å få fart på koronatesting, sporing og forskning bevilges det 49 milliarder dollar. I tillegg skal det brukes 14 milliarder på distribusjon av vaksiner. Under behandlingen i Senatet var det en gjennomgangstone at økonomien ikke kan reddes før man får kontroll over pandemien.

Pakken inneholder også målrettet støtte til en rekke næringer, som restauranter og barer, flyselskaper og flyplasser, jernbane og flyprodusenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer