Bidens hund fjernet fra Det hvite hus

Commander, president Joe Bidens schæferhund, er fjernet fra Det hvite hus etter meldinger om flere biteepisoder, opplyser en talsperson.

Commander ble sist sett i Det hvite hus 30. september. Her er han på en lørdagstur i slutten av april. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB
Commander ble sist sett i Det hvite hus 30. september. Her er han på en lørdagstur i slutten av april. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Presidenten og førstedamen er svært opptatt av sikkerheten til de som jobber i Det hvite hus, og som beskytter dem hver dag, sier Elizabeth Alexander, kommunikasjonsdirektør for Bidens kone Jill, i en uttalelse.

Det er ikke opplyst hvor Commander nå befinner seg eller om hunden skal avlives. Schæferhunden ble sist sett på en av balkongene til Det hvite hus 30. september.

Kunngjøringen kommer etter at både CNN og Axios nylig meldte at Commander, som ankom Det hvite hus som valp i 2021, hadde vært involvert i flere bitehendelser enn tidligere kjent.

Secret Service, presidentens livvakttjeneste, har tidligere opplyst at elleve livvakter er blitt bitt av schæferhunden. Men ifølge CNN er tallet langt høyere, og andre ansatte skal også ha blitt bitt.

Biden og kona har sagt at det stressende miljøet i Det hvite hus har skylden for Commanders biting.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer