Biden vil nominere svart kvinne som høyesterettsdommer

President Joe Biden sier han vil nominere en svart kvinne til høyesterettsdommer, noe som aldri tidligere har skjedd i USA.

Den liberale høyesterettsdommeren Stephen Breyer vil gå av med pensjon. Dermed kan president Joe Biden få mulighet til å utnevne en ny liberal dommer. Foto: AP / NTB
Den liberale høyesterettsdommeren Stephen Breyer vil gå av med pensjon. Dermed kan president Joe Biden få mulighet til å utnevne en ny liberal dommer. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg har ikke tatt noen avgjørelse bortsett fra at personen jeg vil nominere, vil være en med eksepsjonelle kvalifikasjoner, eksepsjonell karakter, erfaring og integritet, sa Biden i en tale torsdag.

– Og den personen vil være den første svarte kvinnen som noensinne er nominert til USAs høyesterett, la han til og sa at nominasjonen vil komme innen utgangen av februar.

Kunngjøringen kom rett etter at den liberale amerikanske høyesterettsdommeren Stephen Breyer (83) torsdag bekreftet at han vil gå av.

Allerede onsdag meldte en rekke amerikanske medier at Breyer ønsket å gå av, og at Biden trolig ville nominere en svart kvinne til å ta den ledige plassen. Opplysningene var imidlertid ikke offisielt bekreftet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer